Λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία

Mε τον όρο τοπικό πάχος εννοούμε την τοπική και επίμονη συσσώρευση λίπους σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Πρόκειται δηλαδή για τις λεγόμενες λιποαποθήκες του σώματος που συχνά δεν υποχωρούν ακόμα και μετά από έντονη σωματική άσκηση και διατροφή.

Το τοπικό πάχος διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μπορεί να εντοπίζεται στο λαιμό και το πηγούνι, τα μπράτσα, την κοιλιά, τους μηρούς, τα γόνατα.

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την οριστική απαλλαγή από το τοπικό πάχος. Παλαιότερα η λιποαναρρόφηση ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε επίπεδο κλινικής με ολική αναισθησία ή μέθη. Σήμερα όμως είναι δυνατή η διενέργεια της λιποαναρρόφησης στο ιατρείο με απόλυτη ασφάλεια. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς διαδικασία με αυτή της κλασικής λιποαναρρόφησης δηλαδή την χρήση ειδικών ατραυματικών εργαλείων που ονομάζονται “κάνουλες” και την οριστική απομάκρυνση ,μέσω αναρρόφησης, του λίπους.  Η διαδικασία είναι ανώδυνη καθώς προηγείται η αναισθητοποίηση των περιοχών που θα αντιμετωπιστούν με τοπικό αναισθητικό. Μετά το πέρας της επέμβασης ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει στην οικία του και μετα απο 2-3 ημέρες στην καθημερινότητα του.

Τα αποτελέσματα είναι οριστικά καθώς το λίπος δεν μπορεί να αναγεννηθεί και άρα δεν υπάρχει στο μέλλον η πιθανότητα συσσώρευσης τοπικού πάχους,