Μεσοθεραπεία σώματος

Τι ειναι η μεσοθεραπεια σωματος

Η μεσοθεραπεία σώματος πρόκειται για μια ενέσιμη θεραπεία που έχει σαν σκοπό την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης σε διάφορες περιοχές του σώματος.

Περιοχές εφαρμογής

Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος παρατηρείται συσσώρευση λίπους δηλαδή σε όλες τις λεγόμενες επίμονες λιποαποθήκες οι οποίες πάρα την σωστή διατροφή και άσκηση δεν παρουσιάζουν βελτίωση της εικόνας τους. Ταυτόχρονα με την χρήση των κατάλληλων υλικών επιτυγχάνεται υποχώρηση της κυτταρίτιδας καθώς και σύσφιγξη του δέρματος και αντιμετώπιση τις χαλαρό σας. Τέτοιες περιοχές είναι:
  • Μπράτσα
  • Κοιλιά
  • Γλουτοί
  • Μηροί
  • Γόνατα

Διαδικασία εφαρμογής

Η μεσοθεραπεία σώματος περιλαμβάνει την έγχυση, μέσω πολλαπλών ενέσεων, των απαραίτητων συστατικών στις προβληματικές περιοχές για την αντιμετώπιση του υπάρχοντος προβλήματος. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές βελόνες καθιστώντας έτσι τη διαδικασία σχεδόν ανώδυνη.
Στην περίπτωση του τοπικού πάχους βασική ουσία που χρησιμοποιείται είναι η φωσφατιδυλχολίνη η οποία ενίεται στο υποδόριο λίπος. Πρόκειται για ένα φωσφολιπίδιο το οποίο βρίσκεται στις κυτταρικές μεμβράνες των λιποπρωτεινών και αυξάνει τη διαλυτότητα τους στο νερό. Παράλληλα με τη φωσφατιδυλχολίνη χρησιμοποιείται και το δεοξυχολικό οξύ το οποίο προκαλεί τη λύση των μεμβρανών των λιποκυτταρων. Ο συνδυασμός των ουσιών αυτών λοιπών έχει σαν αποτέλεσμα το «άδειασμα» των λιποκυττάρων και την απομάκρυνση του λίπους από τις περιοχές ενδιαφέροντος.

Στα υλικά της μεσοθεραπείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες ουσίες όπως καφεΐνη, αγκινάρα, οργανικό πυρίτιο και πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ . Οι ουσίες αυτές συμβάλουν στην ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας, καλύτερη θρέψη των κυττάρων, απομάκρυνση των τοξινών, ενυδάτωση, αύξηση του τόνου του δέρματος και αντιμετώπιση της χαλάρωσης.
Μετά το τέλος της θεραπείας παρατηρείται μια ερυθρότητα και αίσθημα «καψίματος» στις περιοχές της εφαρμογής το οποίο υποχωρεί πλήρως τις επόμενες ημέρες.
Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας στην πλειονότητά των περιπτώσεων είναι ορατά από την πρώτη εφαρμογή. Συνήθως απαιτούνται 3 εώς 6 συνεδρίες ανάλογα φυσικά και με την έκταση του προβλήματος με μεσοδιάστημα 15 εώς 30 ημερών.

Οδηγίες μετά την εφαρμογή

Η αποθεραπεία είναι άμεση και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και τις δραστηριότητες του. Καλό είναι ωστόσο να αποφεύγεται η έντονη σωματική καταπόνηση για 48 ώρες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες-Επιπλοκές

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι μια ελάχιστα παρεμβατική θεραπεία χωρίς επιπλοκές και ανεπιθύμητες ενέργειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν εκχυμώσεις (μελανιές) που υποχωρούν πλήρως σε μερικές ημέρες.

Διάρκεια αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας, όπως προαναφέρθηκε, φαίνονται άμεσα στην πλειονότητά των περιπτώσεων. Με την επανάληψη των συνεδριών φυσικά το αποτέλεσμα ενισχύεται. Μετά το πέρας του αρχικού κύκλου θεραπειών συνίσταται μια συνεδρία συντήρησης ανά 6μηνο.

Αντενδείξεις εφαρμογής της μεσοθεραπείας

Οι αντενδείξεις για την εφαρμογή της μεσοθεραπείας είναι ελάχιστες όπως:

  • Εγκυμοσύνη
  • Λήψη αντιπηκτικης αγωγής
  • Θηλασμός