Μεσοθεραπεία προσώπου

Τι ειναι η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία πρόκειται για μια από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς ελάχιστα παρεμβατικες αισθητικές τεχνικές.
Αποτελεί σημαντικό εργαλείο κατά της αντιγήρανσης εξασφαλίζοντας αναδόμηση και αναζωογόνηση του δέρματος. Προσφέρει δηλαδή υγεία στο δέρμα το οποίο αποκτά ξανά τη λάμψη του, τον τόνο του, δείχνει πιο φρέσκο, δροσερό, ενυδατωμένο και σφριγηλό.
Παράλληλα η σωστή εφαρμογή της μεσοθεραπείας μπορεί να προσφέρει τόνωση των γραμμών του προσώπου και βελτίωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Περιοχές εφαρμογής

Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε σημείο του σώματος επιθυμούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του δέρματος. Τέτοιες περιοχες είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ, τα χέρια.
Αφορά σε γυναίκες και άντρες συνήθως άνω των 30 ετών. Σε κάθε περίπτωση βέβαια γίνεται εξατομικευμένη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου. Σε νεότερες ηλικίες σκοπός είναι η ενυδάτωση του δέρματος και η πρόληψη. Σε μεγαλύτερες ηλικίες στόχο έχουμε τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής εφαρμογής και η καθυστέρηση της εμφάνισης των φθορών που επέρχονται με την πάροδο του χρόνου.

Διαδικασία εφαρμογής

Η διαδικασία της μεσοθεραπείας περιλαμβάνει την τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας μισή ώρα προ της θεραπείας. Στη συνέχεια ακολουθεί καθαρισμός της περιοχής εφαρμογής με αντισηπτικό. Ακολούθως με τη χρήση ειδικών βελόνων πολύ μικρής διαμέτρου αρχίζει η έγχυση των υλικών που περιλαμβάνει η εξατομικευμένη πάντα θεραπεία. Με τη διαδικασία των πολλαπλών νηγμών (τσιμπημάτων) επιτυγχάνεται αυξημένη αιμάτωση των περιοχών εφαρμογής η οποία σε συνδυασμό με τα υλικά που ενίονται συντελεί σε ενεργοποίηση των ινοβλαστών, των κυττάρων δηλαδή του δέρματος που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτώνται από τις ανάγκες του κάθε προσώπου ή του σώματος. Περιλαμβάνουν συμπλέγματα βιταμινών (A, B, D, E), αντιοξειδωτικούς παράγοντες, πεπτίδια για σύσφιξη, υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση.
Ιδιαίτερα διαδεδομένη και εξαιρετικά αποτελεσματική είναι και η λεγόμενη Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP). Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιείται μια αιμοληψία. Το αίμα στη συνέχεια επεξεργάζεται κατάλληλα με φυγοκέντρηση έτσι ώστε να απομονωθούν τα αιμοπετάλια τα οποία είναι πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες. Αυτά ακολούθως θα συμπεριληφθούν στα υλικά της μεσοθεραπείας δίνοντας έτσι ακόμα πιο δυνατό αποτέλεσμα.

Οδηγίες μετά την εφαρμογή

Η μεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστα παρεμβατική τεχνική με εξαιρετικά αποτελέσματα που εφαρμόζεται σε επίπεδο ιατρείου. Μετά τη συνεδρία συνίσταται αποφυγή άμεσης έκθεσης στον ήλιο για τις επόμενες 12 ώρες καθώς και ενασχόληση με βαριές εργασίες. Από την επόμενη μέρα επιτρέπεται η πλήρης δραστηριοποίηση και η εφαρμογή make-up.

Ανεπιθύμητες ενέργειες-Επιπλοκές

Η μεσοθεραπεία είναι μια ασφαλέστατη θεραπεία. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο αλλεργιών και δεδομένου ότι οι συνθήκες εφαρμογής είναι άσηπτες δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επιμόλυνσης. Φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν ότι περιλαμβάνει πολυάριθμα τσιμπήματα υπάρχει το ενδεχόμενο μετά τη θεραπεία να υπάρχει κάποιο ήπιο σημάδι (μελανιά) ,το οποίο υποχωρεί φυσικά τις επόμενες ημέρες.

Διάρκεια αποτελέσματος

Η μεσοθεραπεία πρόκειται για μια θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχει το πλεονέκτημα ότι επιφέρει ένα τελείως φυσικό αποτέλεσμα, βελτιώνει την ποιότητα δέρματος, επαναφέρει τη χαμένη του λάμψη και φρεσκάδα. Δεν παραμορφώνει και δεν αλλοιώνει τις δομές του προσώπου.
Το αποτέλεσμα είναι ορατό στην πλειονότητά των περιπτώσεων από την πρώτη συνεδρία. Για διατήρηση και ενίσχυση αυτού του αποτελέσματος τα θεραπευτικά πρωτόκολλα περιλαμβάνουν τρεις αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 3 εώς 4 εβδομάδων και στη συνέχεια μια συνεδρία συντήρησης ανά 6 μήνες.
Η συχνότητα των επαναλήψεων βέβαια εξαρτάται και από τις ανάγκες του κάθε προσώπου. Σε νεότερες ηλικίες είναι λογικό να απαιτείται μικρότερος αριθμός θεραπειών σε σχέση με πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας, όπως προαναφέρθηκε, φαίνονται άμεσα στην πλειονότητά των περιπτώσεων. Με την επανάληψη των συνεδριών φυσικά το αποτέλεσμα ενισχύεται. Μετά το πέρας του αρχικού κύκλου θεραπειών συνίσταται μια συνεδρία συντήρησης ανά 6μηνο.

Αντενδείξεις εφαρμογής της μεσοθεραπείας

Οι αντενδείξεις για την εφαρμογή της μεσοθεραπείας είναι ελάχιστες όπως:

  • Εγκυμοσύνη
  • Λήψη αντιπηκτικης αγωγής
  • Θηλασμός

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες

Η μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες όπως νήματα, υαλουρονικό οξύ, Βοτουλινική τοξίνη.