Αιδοιοπλαστική

Τι ειναι η αιδοιοπλαστικη

Η αιδιοπλαστική πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που έχει σαν σκοπό τη βελτίωση της εικόνας και διόρθωση της ανατομίας του αιδοίου όχι μόνο για αισθητικούς αλλά και λειτουργικούς λόγους.
Με την αιδοιοπλαστική καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που αφορούν στην περιοχή των γυναικείων γεννητικών οργάνων που συχνά αποτελούν αιτία αμηχανίας και καθημερινής ενόχλησης σε γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Στην πλειονότητά των περιπτώσεων τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται μετά την τεκνοποίηση αλλά μπορεί να απασχολεί και γυναίκες χωρίς παιδιά ή και νεαρές σε ηλικία. Συγκεκριμένα πρόκειται για επιμήκυνση ή υπερτροφία των μικρών χειλέων του αιδοίου αμφοτεροπλευρα ή ετερόπλευρα που επηρεάζει καθημερινές δραστηριότητες όπως η άσκηση και η σεξουαλική επαφή

vaginal procedure

Η χειρουργική επέμβαση εν συντομία

Η αιδοιοπλαστική περιλαμβάνει την αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού των μικρών χειλέων του αιδοίου που αποτελεί και την αιτία του προβλήματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μια φυσική εμφάνιση της περιοχής χωρίς να επηρεάζεται η αισθητικότητα της και ερωτογενείς ζώνες.
Τα μικρά χείλη στο τέλος της επέμβασης εφάπτονται στην εσωτερική επιφάνεια των μεγάλων χειλέων, προεξέχοντας ελαφρώς δίνοντας έτσι μια συνολικά βελτιωμένη εικόνα του αιδοίου.
Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από 1,5 έως 2 ώρες ανάλογα με τον εάν η παρέμβαση αφορά τη μια ή και τις δύο πλευρές. Η αιδοιοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό μέθη και τοπική νάρκωση ή γενική αναισθησία ανάλογα με την προτίμηση της κάθε ασθενούς και συνήθως δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική.

Ανάρρωση μετά το
χειρουργείο


Η αποθεραπεία μετά από μια επέμβαση αιδοιοπλαστικής είναι γρήγορη. Τοποθετούνται ράμματα στα μικρά χείλη του αιδοίου τα οποία είναι απορροφήσιμα και δε χρειάζεται να αφαιρεθούν. Επίσης δεδομένου ότι τα μικρά χείλη, όπως όλοι οι βλεννογόνοι, έχουν άριστη επούλωση στο τέλος οι τομές είναι αδιόρατες.
Μετά το χειρουργείο ενθαρρύνεται η άμεση κινητοποίηση της ασθενούς. Η διαβροχή των τραυμάτων επιτρέπεται μετά από 24 ώρες φροντίζοντας ιδιαίτερα την υγιεινή της περιοχής ενώ μεγάλη προσοχή δίνεται στην αποφυγή σεξουαλικής δραστηριότητας για 4 εβδομάδες.

Μετεγχειρητική παρακολούθηση

Τις δύο με τρεις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο συνίσταται ξεκούραση.
Στις δύο εβδομάδες ακολουθεί μια επίσκεψη στον ιατρό για παρακολούθηση της μετεγχειρητικής πορείας και έλεγχο των τομών.
Στη συνέχεια πραγματοποιείται ένα ακόμα ραντεβού στους 3 μήνες όπως επίσης και στο τέλος του πρώτου έτους από την επέμβαση

Πιθανές επιπλοκές

Η αιδοιοπλαστική είναι μια ασφαλής χειρουργική επέμβαση με άριστη μετεγχειρητική πορεία για την πλειονότητα των ασθενών.
Ωστόσο ,όπως με οποιαδήποτε επέμβαση υπάρχει και η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών όπως οι ακολουθες: